fbpx

אימת הרצים: דורבן

עולם הספורט התחרותי, אבל גם זה החובבני, מערב בתוכו הרבה מאוד קפיצות ונחיתות על הרגליים. לא משנה אם מדובר בריצה, בהליכה, בניתור או בקפיצה לרוחק, כל מגע שכזה של כף הרגל עם הקרקע חוזר על עצמו מאות ואולי אלפי פעמים במהלך אימון אחד.

אימת הרצים: דורבן

עולם הספורט התחרותי, אבל גם זה החובבני, מערב בתוכו הרבה מאוד קפיצות ונחיתות על הרגליים. לא משנה אם מדובר בריצה, בהליכה, בניתור או בקפיצה לרוחק, כל מגע שכזה של כף הרגל עם הקרקע חוזר על עצמו מאות ואולי אלפי פעמים במהלך אימון אחד.

מה קורה אם מחברים אימון אחד לאחר, שבוע אחר שבוע, חודש אחר חודש? עולה הסיכון לפציעות, ובהן פציעה אחת טורדנית במיוחד שהמקור שלה מתחיל בפעילות ספורטיבית עצימה. מדובר בדלקת ברצועת הפלאנטר פסייה או בשם המוכר יותר: "דורבן" /כאבים בעקב.

מהם הסיבות להופעת הדורבן?

קיימות מגוון של סיבות שעלולות לגרום לספורטאים לסבול מדורבן, כבראש ובראשונה עומדת עובדת היותם אנשים שמבצעים פעילות גופנית באופן סדיר. דורבן נגרם כשמתח רב שמקורו בפעילות ענפה של שרירים ורצועות, שוחק את הרקמות הרכות שבעקב ופוגע גם בקשת שבכף הרגל. גם קריעה של הכרום שעוטף את עצם העקב היא סיבה להיווצרות דורבן.

במידה ולא מטפלים בדורבן התופעה עלולה להופיע בשנית ואז להשבית את הספורטאי, או כל אדם אחר, לתקופה של שבועות ואף חודשים רבים. על פי ההערכות כ-10 אחוזים מהאוכלוסייה סבלו או יסבלו בשלב כלשהו בחייהם מדורבן. בארה"ב, לדוגמה, מצטרפים בכל שנה כשני מיליון איש למעגל הסובלים מבעיית דורבן או כאבים בעקב, בלי שיימצא להם טיפול יעיל.

להבין לפני שמחליטים: מהו דורבן ברגל?

בכף הרגל יש לנו רצועה ושמה: פלנטר פסייה. הפלנטר פסייה היא רצועה המחברת את אזור אצבעות כף הרגל עם עצם העקב. בכל צעד שאנחנו עושים קשת כף הרגל עולה ויורדת והרצועה הפלנטרית נמתחת במקביל. ישנם אנשים שכל כך הרבה מתיחות של הרצועה הפלנטרית נוצרים קרעים מיקרוסקופים בנקודת החיבור של הרצועה עם עצם העקב. אותם קרעים יוצרים דלקת. הגוף, על מנת להתמודד עם הדלקת שולח חומרים לאזור ונוצרת הסתיידות סידן בצורה של שפיץ, לכן השם: "דורבן". את הדורבן ניתן לזהות באמצעות צילום רנטגן. ברגע שהצילום מראה את העצם הבולטת בעקב, הדבר מעיד על מצב חמור של הדלקת. אותה בליטה גרמית בעקב כף הרגל עלולה להתחיל בשל בחירת נעליים לא טובה, פעילות גופנית עצימה מדי, עמידה ממושכת ועוד. לכן כל מי שהולך על רגליו, קל וחומר רץ, נמצא בקבוצת סיכון להיווצרות דלקת ולהחמרת הדורבן.

מהו הפתרון לדורבן?

הפתרון לדורבן בעקב כף הרגל נמצא בברק אורתופדיה. מדובר בפיתוח ישראלי של יהושע ברק, טכנאי אורתופדיה עם ותק של למעלה מ-40 שנה, שהציב רף חדש בעולם המדרסים של היום.

הפיתוח הייחודי הוא בעצם מדרס השונה מכל מדרס שהכרתם עד היום. אין עוד צורך להגיע פיזית לקליניקה, לעבור מדידות, להמתין ימים ארוכים וגם לשלם מחיר גבוה. בברק אורתופדיה המדרס בנוי בצורה כזו שבכל פעילות המטופל לא דורך ישירות על העקב, שנותר באוויר, וכך מתבטלים הכאבים כבר בצעד הראשון. שיטת טיפול זו מזרזת את הריפוי ומונעת מהבעיה לשוב בעתיד היות ואנחנו לא מגרים את המקום.

מחקרים רפואיים מראים שמדרסים רכים או מדרסי סיליקון סטנדרטיים מפחיתים את הלחץ בעקב בכ-24 אחוזים, בעוד שהמדרס של ברק אורתופדיה מוריד את הלחץ בכ-78 אחוזים. מדובר במוצר מהפכני כל כך, עד שהוא נרשם כפטנט בארה”ב, אירופה ובישראל ומנהל מחלקה מבי”ח בארץ שחקר את השפעתו והגיע לממצאים שאותם חשף בכנס בינלאומי אליו הוזמן.

המוצר המהפכני זכה לשם Heel-Free  והפך להיות זמין לרכישה ברשת. בברק אורתופדיה השיקו אתר אינטרנט ייעודי דרכו אפשר להזמין את המדרס לפתרון בעיות דורבן-כאבים בעקב בלי להגיע פיזית למקום. אפשר פשוט להקליד את מידת הנעליים ולקבל את המוצר שישנה את חייכם במשלוח אקספרס עד הבית בלי להיות תקועים בפקקים, להמתין זמן רב או להוציא יותר מדי כסף.

האם כדאי לקנות את מדרסי “Heel-Free” ?

 לסובלים מדורבן, מדרסי “Heel Free” עשויים לעזור ב 95%  מהמקרים (נבדק ע”י אחוז האפקטיביות בקרב אלפי לקוחותינו). בנוסף, מרגע קבלת המוצר ישנם 30 ימי ניסיון כביטוח לכספכם, מה שאומר שבמידה ואתם ולא מרגישים הקלה בכאבים, כספכם יוחזר במלואו. ללא שאלות.  

איפה ניתן לרכוש את המדרסים ?

כיום ניתן לרכוש את המדרסים ב- 2 דרכים בלבד: באתר הרישמי של החברה: www.heel-free.com או רכישה פיזית בקליניקה של "ברק אורתופדיה" בחולון (במקום תקבלו הסבר אודות הפיתוח + התנסות אישית בפתרון. במידה וטוב- מוזמנים לרכוש. לא טוב? לא קונים. הכי פשוט ונוח)

שימו לב לא לקנות חיקויים או דגמים פשוטים, שימוש במוצר שלא נבדק ע״י הגורמים המוסמכים יכול להוביל להחמרת הבעיה.

לרכישה באתר (399₪) עבור: זוג מדרסים (ימין+שמאל) + משלוח אקספרס (עד 3 ימי עסקים)

דף זה אינו מיועד לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעה כלשהי של מחלה.התוצאות עשויות להשתנות וייתכן והתוצאות אינן מייצגות או עשויות להיות מדוייקות.מידע זה אינו מהווה ייעוץ רפואי.

עדיין מתלבטים?

השאירו פרטים ונשמח לייעץ לכם עוד היום.