פלטפוס, זוכרים? את תוכנית המערכונים המיתולוגית ששודרה בארץ באמצע שנות ה- 90? בתוכנית צפינו במבחר של סטנדאפיסטים מתחילים, וזו הקפיצה אותם לתודעה. אולם מבחינת עשרות אלפי ישראלים ומיליונים ברחבי העולם, המילה פלטפוס לא מזכירה להם את התוכנית ההיא או גורמת להם לצחוק, אלא מדובר בבעיה רפואית כואבת ומציקה ממנה הם סובלים, לעיתים עד כדי דמעות.
רגע לפני שנסביר, נציין כי עבור חלק מדובר בבעיה מולדת ויש מי ש"רוכשים" אותה לאורך הדרך.
ועכשיו, מה זה בדיוק פלטפוס?
המינוח הרפואי היבש מספר על בעיה המתבטאת בכף רגל שטוחה. מדובר במצב בו הקשת הפנימית בכף הרגל אינה קמורה (מעין מכופפת) אלא שטוחה. כך שברגע שנעמדים על הרגליים כל כף הרגל נוגעת ברצפה.
עוד נספר כי יש שני סוגים של כפות רגליים שטוחות. הסוג הגמיש והסוג הקשיח. כפות הרגליים השטוחות הקשיחות הן הבעיתיות יותר, אבל נגיע לזה בהמשך.
קשת פנימית, קמורה, שטוחה, גמיש וקשיח, יש סיכוי כי הלכתם לאיבוד, אז בואו ננסה משהו אחר. כדי להבין טוב יותר במה מדובר, שבו על כסא והביטו על החלק הפנימי של כף הרגל שלכם. אתם מיד תזהו את הקשת שעוברת במרכז כף הרגל.
התפקיד של הקשת האורכית הזו היא לשמור על גמישות כף הרגל ולייצב את המגע של כף הרגל עם הרצפה ולהחזיק את אותה "קשת".
אתם לבטח שואלים אז מה קורה אם הקשת הזו ישרה בזמן שדורכים על הרגל? ובכן, זה בדיוק הפלטפוס. מצב בו הקשת למעשה לא מתפקדת כהלכה ומכאן השם של הבעיה: Tibial's posterior Disfunction, כאשר הגיד לא מתפקד.
מי שלא בטוח האם הוא סובל מפלטפוס או לא, הנה עוד תרגיל שניתן לעשות. עמדו מול המראה והביטו בכפות הרגליים שלכם. במידה וכף הרגל מוטה כלפי פנים וכף הרגל “שטוחה”, תקבלו את האישור כי מדובר בפלטפוס.
אחרי שהבנו מצוין מה תפקידה של הקשת ואיך לזהות אותה, ורגע לפני שאנו מספרים על הבעיות והכאבים כתוצאה מהפלטפוס ואיך ניתן לטפל בבעיה, בואו נחזור לרגע אל פלטפוס קשיח ואל פלטפוס גמיש. נתחיל מהקל אל הכבד.
הבעיה העיקרית של הפלטפוס היא איננה הקריסה לכשעצמה, אלא הלחץ הנגרם בעקבותיה. נוצר לחץ גדול על פני שטח קטן שעם השנים גורם לשחיקת סחוס. כאשר הסחוס נשחק לחלוטין, ועצם נוגעת בעצם – כאבי תופת. במקרה זה הרופאים ממליצים על ניתוח לחיבור העצמות ומניעת הכאב. אך גם לפני שמגיעים למצב הקיצון, יורגש היטב הכאב בכפות הרגליים, הקרסול, ברכיים וגב תחתון.
האם ניתן למנוע פלטפוס? כן, או לפחות לשפר את המצב. ניתן לעשות זאת בעזרת תרגילים שיש באפשרותם לחזק ולגרום לגמישות בכפות הרגליים והקרסוליים. למשל ניתן לנסות ולמתוח את הרגל בעמידה כנגד הקיר, אז תרגישו את גיד האכילס ואת שרירי השוק האחורי. אפשר גם לגלגל כדור קטן הלוך ושוב בעזרת כף הרגל במצב ישיבה וישנם תרגילים נוספים.
אם התרגילים אינם עוזרים והכאבים חדים יותר ויותר, הגיע הזמן לטפל בבעיה.
קחו בחשבון כי גם הטיפול אינו מעלים את הפלטפוס, אולם הוא מאפשר לחיות איתו בצורה נינוחה בהחלט.
סביר להניח כי עשיתם חיפוש בגוגל או שאלתם חברים, והתוצאה שקיבלתם הובילה אתכם לצורך להתחדש במדרסים.
אך יש מדרס ויש את 'ברק אורתופדיה'.
בואו נעשה קצת סדר בדברים. ברוב רובם של המכונים האורטופדים אתם תמצאו את עצמכם עומדים על משטח מסוים עם חיישנים מסביב שימדדו את כף הרגל שלכם ותקבלו מדרס בהתאם לממצאים או שייקחו תבנית גבס של כפות הרגליים ויתחילו במלאכת ההכנה.
אפשרות נוספת היא שתגיעו אל חנויות של מדרסים בהם תבחרו מוצר מדף על פי מידת כף הרגל שלכם. בשני המקרים אתם תשלמו על המדרס מבלי לדעת האם הוא נוח וחשוב לא פחות, האם הוא עושה את העבודה כמו שצריך. סוג של הימור שעולה כסף, שכן זו הדרך המקובלת כיום: הסבר, מידות, תשלום והמתנה.
לעומת זאת ב'ברק אורתופדיה' אנחנו לא מוכנים להמר על הכאבים שלכם, אלא מציעים שירות שונה לחלוטין. בזכות פיתוח ייחודי בהליך מודולרי לתיקון ויישור הפלטפוס, יש באפשרותנו להתאים את המדרס בצורה מושלמת. אנו עושים זאת על ידי מדרס בצורה של “מגן כף רגל”. לאחר מדידה ידנית דקדקנית של כף הרגל כולה ע"י ברק יהושע, ממציא השיטה ובעל המכון, טכנאי אורתופדיה מומחה עם ניסיון של 40 שנה בתחום.
המדרס הייחודי למעשה שולט בזוויות של הרגל. ברגע שהרגל מתיישרת, המרווח בין העצמות נפתח וכך אנו מונעים את הלחץ והשחיקה. המדרס עוזר לכף הרגל לקבל את התמיכה הנכונה ובעצם מחליף את הגיד שלא מתפקד.
המדרס עצמו עשוי מחומרים עמידים וחזקים יותר ממשקל הגוף, כך שאין זה משנה מה הפעילות היום יומית שלכם או כמה קילומטרים תלכו, המדרס ימשיך להגן עליכם ולהעניק את התמיכה אליה אתם מייחלים.
עד כמה אנו בטוחים שהמדרסים שלנו יעשו את העבודה? פשוט מאוד.
אצל 'ברק אורתופדיה' לפני מועד התשלום אפשר להתנסות בדוגמא קיימת, על מנת להרגיש שהמדרס אכן עושה את העבודה. במידה והחלטתם להמשיך, ברק יהושע ייקח מידות של כפות הרגליים ויתחיל להכין את המדרסים. במידה ומסיבה כלשהי אתם לא מרגישים שהמדרסים מעניקים את הפתרון שאליו ייחלתם, אין שום בעיה, אתם תקבלו את מלוא כספכם בחזרה.
המדרסים של 'ברק אורתופדיה' נבדקו במהלך השנים על ידי פרופסורים ומנהלי מחלקות בבתי חולים שונים וחלקם אף הוזמנו להרצות על תוצאות המחקרים בכנסים בינלאומיים. אין ספק כשמדובר בבריאות שלכם תבחרו את הטובים ביותר. וברק יהושע בהחלט הקדיש את חייו לנושא זה.
ברוכים הבאים למערכת הדיגיטלית שלנו
לפניכם התאריכים והשעות שאליהם תוכלו לקבוע את זמן ההגעה הנוח עבורכם
האבחון הראשוני לוקח כ- 15 דקות, במהלכו נבדוק, נסביר וניתן לכם להתנסות בפתרונות שלנו על מנת שתוכלו להבין מה הפתרון הנכון ביותר עבורכם
הכתובת שלנו: קראוזה 49 חולון
לאחר מילוי הפרטים ובחירת היום והשעה הרלוונטים יישלח אליכם מייל/הודעת סמס עם כל פרטי הפגישה
בכל רגע נתון תוכלו לשנות, לבטל או להקדים את הפגישה
לכל שאלה נוספת אנחנו זמינים בטלפון: 03-5012001
WhatsApp us